CatapultHem

Ledare
Facit till SKOLK
Ett sätt att skolka
Den gamle
Den stora björnen
Börsen

Insändare

Försent
Du
Dumma blondinen
Sex

Rökning på skolan

Horoskop
Jadi
Sara
Se SIRD-bilden
BaksidanMer om Catapult
Webbringar
Cookies
Information

Vad är detta för något?

   Det här är en 'skoltidning' som jag och andra elever från Katrinelundsgymnasiet i Göteborg gjorde år 1994 som nu lagts på nätet. En enklare webbsida av tidningen lades upp första gången 2001, den nuvarande versionen har en ny design och tankades upp 2007 och är den tredje i ordningen.
   Tidningen trycktes ut som A4 på 16 sidor i omkring 1500 ex och delades ut främst i Katrinelundsgymnasiet men också på Burgårdens Gymnasium och centrala Göteborg. Alla artiklar var skrivna under fritiden, tidningen var också helt självfinanserad av mig. Stort tack till dåvarande tryckeriet 'Graphic Systems AB' och bokbinderiet 'Nielsens AB' för tryck och efterarbete.


Varför på nätet?

   Ja, det är väl en slump att jag valde att lägga ut den här tidningen på nätet. För jag råkade en regnig kväll hitta gamla dokument på datorn. Det visade sig vara materialet till tidningen 'Catapult'. Och det var länge sedan den släpptes (1994), det var då jag fick en tanke, -Varför inte lägga ut den på nätet! Det vore säkert kul för alla som varit med att se den igen, om de nu hittar hit... -Ja, och nu har den legat uppe sedan 2001.


Är det originalet eller?

   Jag har försökt efterlikna original-materialet från tidningen så mycket som möjligt. För att inte förstöra författarnas ursprungliga artiklar är texten i stort sett oredigerad, dock har ett fåtal uppenbara stavfel och signaturer rättats till. Formgivningen har också ändrats något för att få upp den på webben, samt att originalbilderna är redigerade och upp-fräschade.


Hälsningar

Vänliga hälsningar till alla:
-gamla skolkompisar och klasskamrater.
-lärare och alla andra som gick på skolan.


-Marko Seppänen, redaktör och webmasterCatapult
© 1994-03-0 m4rko.com