CatapultHem

Ledare
Facit till SKOLK
Ett sätt att skolka
Den gamle
Den stora björnen
Börsen

Insändare

Försent
Du
Dumma blondinen
Sex

Rökning på skolan

Horoskop
Jadi
Sara
Se SIRD-bilden
BaksidanMer om Catapult
Webbringar
Cookies
Ledare

   Som alla säkert vet cirkulerade i höstas skoltidningen SKOLK på Katrinelundsgymnasiet. Vissa tyckte att tidningen var rolig och andra tyckte att den var oseriös och kass. Men enligt enkäten jag och min klass T2B delade ut i klasserna verkade tidningen ganska populär. Så jag och klassen bestämde oss för att fortsätta göra ett nytt nummer av tidningen. -Men har ni sett något nytt nummer? -Nej för att det nya numret är inte klart än och lär inte bli det heller. Förklaringen till detta är bristande material och minskad ambition i klassen. Ambitionen var mycket stor i början, men efter första numret försvann den nästan helt. Vissa i klassen förklarar att detta beror på att vi inte har fått tillräckligt många lektioner för att utföra arbeten till tidningen och att vi inte har fått några bidrag från andra elever i skolan. -Jag får tillsvidare förklara tidningen som död. Ledare

   Mitt intresse för tidningen Skolk var ganska hög så jag bestämde mig för att göra en egen tidning. Varför skulle inte jag kunna göra en egen tidning, när andra kan göra det? Någon har väl läst "Brainstorm" av bl.a. Gustav Bengtsson och Björn Lundqvist. (Det nyaste numret brukar delas ut till varje klass i klassfacken. Den verkar dock vara vid svältgränsen.)

   Från början gjorde jag tidningen i formatet  A5 med 8 sidor, men innehållet växte så det blev en 16 sidig A4. Layouten blev inte den bästa men det beror på att ett speciellt datorprogram hemma strejkade och jag hade inte tid att fixa det, men jag tror den duger. Jag började en 1½ vecka innan examen med den här tidningen så jag har  offrat hela min fritid och ett par nätter helt utan sömn för att hinna göra klart tidningen innan examen. Artiklarna är skrivna av mig och andra elever på skolan. Observera att tidningen är gjord under tidspress om vissa saker inte stämmer, du kan läsa mer på baksidan.

   Om intresset för den här tidningen är någorlunda stort, så kanske jag gör nytt nummer av Catapult eller återuppstartar SKOLK, såvida jag går kvar på den här skolan, eller om någon annan på skolan gör det.

   Ta inte för allvarligt på allt vad som står i tidningen och tack till er
som hjälpt till med innehållet.

-Redaktören

Mer om Catapult
Nästa artikelCatapult
© 1994-03-0 m4rko.com